Testing consultancy

Net door te testen wil je zoveel mogelijk defecten in je softwareproduct opsporen. Daarna trek je die fouten weer recht. Zo lever je een kwalitatief high-end product af aan je klant. En tevreden klanten? Die zijn goud waard.

Dus waarom zou je risico willen lopen op frustraties en imagoschade?

Testing Consultancy mét impact | Talk Test Trust

Time for a change

Het is tijd. Tijd voor verandering. Als testing consultant zie ik het als mijn missie om testen terug op de kaart te zetten. Want testing kan ook fun zijn, absoluut. Valabele tests zetten de talenten van jouw developers zelfs extra in de verf.

Ik ben ervan overtuigd dat die change ook voor jouw bedrijf mogelijk is. Samen zorgen we ervoor dat testing weer werkbaar wordt en effectief iets oplevert. Voor jouw bedrijf, jouw mensen en bovenal: jouw klanten.

Wie ben ik om jou zulke
beloftes te maken?

Een terechte vraag met een no-nonsense antwoord.

Je kan rekenen op mijn jarenlange expertise als tester en business owner. Mijn klanten waren actief in vele verschillende branches. Ik put dus uit een ruime bagage aan experience-based skills, met kennis van oude én nieuwe tools. Zo werp ik als testing consultant een gefundeerde en objectieve blik op jouw werkmethodes. Mijn doel? Jouw bedrijf laten excelleren.

Die change gebeurt niet overnight.
Het is een proces waarin we stap voor stap naar een nieuwe aanpak toewerken.

Het TTT-traject

Ga je met mij in zee, dan doorlopen we samen het TTT-traject of Triple T-traject. Kenmerkend aan mijn werkmethode zijn deze drie stappen:
TALK, TEST & TRUST.

Talk

Succes begint bij een heldere communicatie, zo ook onze samenwerking. Tijdens een kennismakingsronde leer ik jullie bedrijf graag grondig kennen. Wie zijn jullie? Wat is jullie missie? Wat doen jullie? Welke noden en verwachtingen zijn er op dit moment?

Test

Tijdens de screeningfase vergelijk ik de ‘as is’ met de ‘to be’. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Dat achterhaal ik via workshops, interviews en bevragingen. Naast de technische issues onderzoek ik ook de inrichting van de resources. Daarbij breng ik alles nauwkeurig in kaart: wat loopt goed en wat kan beter? In een uitgebreid adviesrapport verstevig ik de positieve punten, vul die aan en stel remediëringsacties op.

Trust

Tot slot maken we een haalbare planning op en voeren we het actieplan stapsgewijs uit. Welke acties zijn prioritair? Waar zitten de grootste problemen? Wat brengt het snelste soelaas en hoe is alles op elkaar afgestemd? Welke extra tools en resources hebben we nodig? Waar dient de werkmethode of de timing te wijzigen? Automatic testing, very trendy, is niet noodzakelijk de gouden oplossing. Al kan dit wel deel uitmaken van een optimaal testbeleid.

Wees gerust
we gaan voor de best mogelijke oplossing in de gegeven situatie en valideren de planning bij iedere tussenstap.

What’s in it
for you?

Dankzij het TTT-traject
ga je voor blijvend resultaat

Vertrouw op een ervaren testing partner

Case

This could be your story …

Een softwarebedrijf schakelde mijn hulp in toen het water hen aan de lippen stond. Al hun projecten liepen uit, soms zelfs tot 50 %. Hoofdzakelijk lastige klanten, zo zagen de developers en het management het.

Ze hadden dit euvel proberen te verzachten door bij de start van elk nieuw project een ruime delay en groter budget in te calculeren. Daarnaast zette de firma in op automatic testing. Maar dat maakte de projectlooptijd niet korter en de klant ook niet blijer. De root cause bleef dus onopgelost.

Waar wrong het schoentje dan echt? Bij de communicatie naar de klant, zo bleek. Verschillende stappen in het proces werden niet uitgevoerd in samenwerking met de verantwoordelijke van de eindklant. Er was geen sprake van early feedback of shared responsibility. Er werden te veel aannames door het projectteam gedaan zonder overleg.

In de screening kwam duidelijk naar voor dat de agile principes niet altijd op een goede manier werden toegepast. Bijzonder jammer vond ik dat. Dus zette ik voor dit bedrijf een gericht actieplan op. Samen trokken we stap voor stap recht waar het voorheen mank liep.

Het resultaat? Dit bedrijf levert nu excellente producten op binnen een plausibele deadline. Producten die helemaal voldoen aan de verwachtingen van de eindklant, dat ook.